soulgreg artist

Foto: MediaVibre

SoulGreg Artist

Je vrhunski in izkušen slovenski glasbenik. Glasbi je z vsem srcem predan že od šestega leta dalje in je skladatelj, kitarist ter pevec, obenem pa je tudi multiinstrumentalist in glasbeni producent.

Ustvarja svojevrstno glasbo tako v slovenskem kot angleškem jeziku, v kateri prevladuje melodičen rock, pop in soul v zvokih popularne glasbe, na odru pa je pevec s soul/R&B/rock glasom in kitarist. V njegovi glasbi je med drugim kitari vrnil njeno glasbeno moč, kar mu daje unikaten stil in dodatno prepoznavnost.

Je šolan akademski glasbenik, ki je doštudiral jazz kitaro na Univerzi za glasbo v Gradcu v Avstriji, deloval pa je tudi drugje v tujini, med drugim v Londonu, Atlanti in Los Angelesu. Poleg tega, da je pevec in kitarist, je prav tako skladatelj in producent z zelo širokim opusom ustvarjanja, ki zajema rock, pop, soul, R&B, jazz in klasiko, kar se odraža v edinstvenem zvoku njegove glasbe. Pri tem je njegova značilnost ta, da navdih za svoje skladbe črpa iz svojega življenja in da jih v celoti samostojno uglasbi, notno aranžira in posname.

Nastopa s svojo spremljevalno skupino BigLights Band, ki je osemčlanska zasedba in jo sestavljajo izvrstni in izkušeni glasbeniki, med drugim tudi njegova žena Nina:

Miran Pečnik bas kitara

Nina Bezenšek – back vokal

Tina Zidanšek – back vokal

Dejan Žafran – back vokal in klaviature

Uroš Eferl – kitara

mag. Mojca Eferl – klavir

Damjan Vajde – saksofon

Tomaž Jelen – bobni

Foto: MediaVibre

Nastopi in koncerti SoulGrega Artista so senzacionalni, močni in vrhunski. Nabiti so s čustvi in nobenega poslušalca
ne pustijo ravnodušnega.

»Svoje življenje sem posvetil glasbi in ljubezni. Vsak dan sem učenec življenja.«

V zasebnem življenju je SoulGreg Artist predan in ljubeč mož in oče ter velik človekoljub in humanitarec. Ob svoji življenjski tragediji, izgubi dve in pol leti starega sina Viljema Julijana, sta z ženo Nino ustanovila Društvo Viljem Julijan, s katerim pomagata otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.

Življenjska zgodba,
posvečena glasbi in ljubezni

Gregor Bezenšek – SoulGreg Artist se je rodil leta 1983 v Celju v Sloveniji in je glasbenik po srcu in duši že od otroških let dalje. Ko je pri petih letih na televiziji prvič zagledal kitaro, je v tistem trenutku vedel, da je njegova usoda zapisana glasbi in da bo v življenju glasbenik.

»Vedno sem vedel, da bom glasbenik, samo to,
in nikoli nisem niti za hip pomislil, da bi lahko bil še kaj drugega.«

Že pri šestih letih je začel obiskovati glasbeno šolo. Svojo glasbeno nadarjenost in posluh pa je dodatno izkazal, ko je pri rosnih desetih napisal in aranžiral prvo avtorsko skladbo. Leto kasneje, pri dvanajstih, je ustanovil svojo prvo rock skupino Gaad Band, v kateri je bil vodilni pevec in kitarist, s skupino pa je posnel tudi svoj prvi avtorski album. S skupino so veliko nastopali in so bili med mladimi zelo priljubljeni.

Pri komaj šestnajstih letih se je vpisal na študij jazz kitare, na priznano Univerzo za glasbo in upodabljajoče umetnosti Gradec v Avstriji, pri čemer je imel ob vpisu samo dva meseca časa, da se je pripravil na zahtevne sprejemne izpite. Ko je prišel pred komisijo za sprejem na univerzo, ga profesorji zaradi njegove mladosti sprva niso jemali resno in so ga v smehu vprašali, če sploh zna vključiti električno kitaro. Vendar pa jih je nato s svojim igranjem kitare tako navdušil, da je bil kljub rosni mladosti sprejet na univerzo.

V času študija se je povsem posvetil glasbi, veliko pa je tudi nastopal s svojo tedanjo jazz skupino. Pri starosti 21 let je glasbeni študij uspešno dokončal kot tedaj eden najmlajših diplomantov v zgodovini univerze.

Naslednja njegova življenjska prelomnica je nastopila, ko se je med študijem kitare srečal z moderno R&B in soul glasbo, ki ga je tako prevzela, da jo je začel ustvarjati. V tem obdobju je v samoprodukciji izdal avtorske R&B pesmi, kot so Feelin’ so Bad, I Miss You, Is it Cool, See you Girl, So in Love with You, Nothing Better Than Love feat. Mario Moore, So Hot feat. Deuce, Queen Balla feat. Money Cren…, v katerih je ponovno izkazal svojo veliko nadarjenost in profesionalno producentsko dovršenost, saj je vse pesmi v celoti napisal, uglasbil, odpel in posnel sam. Njegove R&B pesmi so navdušile tudi nekatere tuje producente, ki so bili fascinirani nad njihovo prvovrstnostjo.

Kljub sodelovanju z založbami in s producenti v tujini, predvsem v ZDA in Veliki Britaniji, se je zaradi osebnih razlogov odločil, da bo svojo glasbeno pot nadaljeval v Sloveniji. Na tej poti se je srečeval in spoznaval s številnimi glasbeniki in glasbenimi zvrstmi, do katerih je ves čas razvijal osebno spoštovanje in jih posledično vkomponiral v svojo glasbo. Pri tem je nenehno širil svoja glasbena obzorja ter rasel v svoji ustvarjalni svobodi in glasbeni širini.

Zaradi tega in zaradi nenehnega poglabljanja v glasbo in spoznavanja z njo je začel v svoje pesmi vse bolj vnašati tudi elemente rocka, popa, jazza in klasike. V ospredje je poleg vokala postavil še električno kitaro.

Leta 2013 se je v njegovem glasbenem ustvarjanju začelo novo poglavje. Začel je sodelovati s spremljevalno skupino BigLights Band, s katero se je javnosti premierno predstavil s pesmijo O, bog, povej, zatem pa še s skladbami Novi svet in Lay Your Body Down. Eden od njegovih večjih uspehov v tem času je bila uvrstitev njegovih pesmi na priznano mednarodno glasbeno TV-postajo iConcerts, kjer so predvajali njegove koncerte. V tem obdobju je ustvaril veliko pesmi tako v slovenskem kot angleškem jeziku, med drugimi: Something ’bout Love, Life’s Amazing, Deus Symphony, Let the Love Win, I can’t live Without You, Happy Birthday Song, Ella Vita, If You Set Yourself Free, Lovecaine. Leta 2015 je izdal tudi album Let the Love Win.

»Glasba je kot vesolje, nima konca in ne pozna meja.
Bolj, ko je umetnik osvobojen svojih predsodkov, večja je njegova glasba.«

Leta 2017 se v njegovem osebnem življenju zgodila globoka in pretresljiva prelomnica, ki je trajno zaznamovala njega samega in ne nazadnje tudi njegovo glasbeno ustvarjanje.

Tisto leto se mu je rodil sin Viljem Julijan, ki so mu kmalu po rojstvu diagnosticirali smrtonosno redko bolezen, za katero ni bilo nobenega zdravila ali zdravljenja. Kot družinski človek se je v tistem času v polnosti posvetil negovanju svojega sina, ki je potreboval 24-urno oskrbo na domu. Iz svoje bolečine je ustvaril skladbe, ki so posvečene njemu – My Eternal Love, Pravljica za princa in balerino, Viljem Julijan (In cor meo in aeternum)… Leta 2018 je s svojo ženo Nino ustanovil humanitarno Društvo Viljem Julijan, s katerim z vsem srcem pomagata otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.

V tem obdobju življenja mu je glasba pomagala, da je zdravil svojo bolečino, saj je lahko skozi njo izrazil svoja čustva in občutke. Hkrati je v tem času njegovo glasbeno ustvarjanje dobilo novo dimenzijo in širino. Skozi to sta nastali skladbi Ko se srečava v raju (Cum occurimus nos in paradiso) in Še živim.

Odhod Viljema Julijana leta 2019, pri starosti dveh let in pol, je v njem pustil veliko bolečino in žalost, vendar se je odločil, da bo živel in ustvarjal naprej. Njegov sin je odšel, a mu je dal velik del njega in je pustil v njegovi glasbi neizbrisen pečat. V tem času je poleg svoje avtorske glasbe, zaradi epidemije koronavirusa začel ustvarjati tudi priredbe znanih slovenskih in tujih pesmi.

»V času stiske in tesnobe, ki je zajela ljudi v času epidemije, je v meni vzniknila inspiracija, da bi ljudem lahko dal podporo skozi glasbo, ki jo poznajo in s katero so čustveno povezani. Zato sem začel ustvarjati priredbe pesmi, ki jih tudi sam globoko spoštujem.«

V tem času je posnel priredbe številnih tujih in domačih uspešnic, kot so Hallelujah, The Prayer, We Are the World, Lean on Me, Imagine, Somewhere Over the Rainbow, Med iskrenimi ljudmi, Vjeruj u ljubav in druge, ki so doživele velik odziv in odmevnost, tako v Slovenji kot tujini.

Foto: MediaVibre

Danes SoulGreg Artist živi in ustvarja naprej, bolj glasbeno svoboden kot kdajkoli in bolj močen v svojem pevskem, instrumentalnem in skladateljskem izražanju kot kadarkoli. Njegova zgodba je in bo zgodba o glasbi in ljubezni.

»Z glasbo sem povezan v najglobljem pomenu že vse svoje življenje. Na vseh mojih poteh je bila moj neločljiv sopotnik. Skozi glasbo sem odrastel in bom do konca svojih dni rastel. Skozi njo ljubim, jočem, se smejem, radostim in skozi njo tudi žalujem in se zdravim. Zato je moja glasba vedno pristen odraz mene samega. Vedno sem pravil: če me želiš spoznati, ti ni treba brati moje zgodbe, ampak poslušaj mojo glasbo.«